Hoog en droog

juni 2017

Mooie folder van de woningcorporaties in het postvak. De Sleutels, Ons Doel en Portaal boden de Leidse politiek een Woonmanifest aan, met daarin uitgebreide aandacht voor duurzaamheid. Circulair en CO2-neutraal bouwen, een gasloos Leiden en natuurlijk ook het energieverbruik van de bestaande woningen verminderen. Dat zien we graag als Partij voor de Dieren.

In dezelfde week een bericht van De Sleutels om de meeuwenoverlast aan te pakken. Ze willen op alle daken draden spannen om te verhinderen dat meeuwen gaan nestelen, want je zal maar om 4 uur wakker worden van het gekrijs. Ons duo-raadslid Harbert van der Kaap klom onmiddellijk in de pen. Er is een veel effectievere manier om te zorgen dat meeuwen niet op de daken gaan broeden: een groen dak aanleggen. Van sedum dus. Dat is veel te nat een meeuwen. Die zitten graag hoog en droog en kiezen bij voorkeur kiezeldaken – die lijken immers op hun natuurlijke biotoop aan de kust.

Bovendien hebben groene daken nog veel meer voordelen: ze vangen veel regenwater op, zodat de wateroverlast vermindert, de hittestress in de straat worden minder, ze nemen CO2 op en zorgen voor een versterking van de biodiversiteit in de stad. Daarmee dragen groene daken dus ook weer bij aan de duurzaamheidsambities van de woningcorporaties.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s